Geplaatst op 19.10.2018 door

Elke ondernemer, dus ook jij als zzp’er, moet een administratie hebben. Het is erg handig voor jezelf, maar zeker de Belastingdienst vindt het heel belangrijk. Je kunt er niet onderuit komen, maar hoe pak je de administratie nou aan? Je hebt de keuze uit drie opties: alles zelf doen, een gedeelte uitbesteden of alles uitbesteden. Wij gaan elke optie bij langs en vertellen je alles over de verschillende voor- en nadelen.

Zelf de handen uit de mouwen steken

Wie zegt dat zzp’ers de boekhouding niet gewoon zelf kunnen doen? Dit kan prima. Als je als zzp’er de administratie zelf doet, kan dit heel wat voordelen voor jezelf opleveren. Je krijgt namelijk een goed inzicht in de financiën en het kost je geen geld. Je moet wel rekening houden met het feit dat als je onderneming groeit, de administratie ook groeit. Ook kost de boekhouding ontzettend veel tijd, zeg maar dag tegen dat avondje Netflix. Als je weinig kennis hebt van de administratie zul je ongetwijfeld foutjes gaan maken, het is daarom handig dat je een boekhoudprogramma gaat gebruiken. Dit verkleint de kans op fouten en geeft je meer inzicht in de financiën.


Een gedeelte zelf doen

Wil je de administratie niet helemaal zelf doen? Maar het je het budget niet om een dure boekhouder in te huren? Denk dan eens aan de mogelijkheden van gedeeltelijk uitbesteden. Jij doet een deel van de administratie zelf en de boekhouder doet het andere deel. Veel zzp’ers kiezen voor deze optie. Ze doen zelf de boekhouding en belastingaangifte en een boekhouder controleert vervolgens of alles klopt. Zo krijg je een goed inzicht in de boekhouding en weet je zeker dat het goed gebeurd.


Tussenkop H2

De derde optie is het uitbesteden van de administratie aan een ZZP boekhouder. Als je het erg druk hebt met je onderneming of geen zin hebt in die vervelende administratie is het uitbesteden een goede optie. Het zal je veel tijd en frustratie besparen. Een nadeel van het uitbesteden van de boekhouding is dat je helemaal geen inzicht hebt op je financiën. Het is handig dat je toch een beetje kennis hebt. Vraag daarom aan de boekhouder of jullie eens per maand of een keer in de 3 maanden kunnen bijpraten.
Geplaatst in:

Zelf reageren

U kunt niet meer reageren op deze artikel.


© Copyright 2006-2015, Matchpoint offerte-aanvragen.net