Geplaatst op 19.10.2018 door

Je hebt er vast wel eens van gehoord cryptocurrency. Komt het je niet bekend voor? Wat nou als ik ‘bitcoin’ zeg. Waarschijnlijk gaat er nu wel een belletje rinkelen. In 2017 was het een ontzettende hype, maar deze lijkt nu een beetje over te zijn. Toch wordt er nog veel geïnvesteerd in cryptocurrency. Lijkt jou dit ook wel interessant? Wij leggen je precies uit hoe het werkt en ook bespreken we de voor- en nadelen met je.

Wat is het eigenlijk?

Cryptocurrency: bitcoin, ethereum, XRP. Wat is dit nou eigenlijk? Cryptocurrency is eigenlijk versleuteld online geld. Je kunt dit computer geld kopen op het internet en toevoegen aan je digitale wallet. Je kunt dit geld dus niet vasthouden en er komt helemaal geen bank aan te pas. Je kunt cryptocurrency uitgeven aan wat je maar wilt. Je kunt er bijvoorbeeld je boodschappen mee betalen of een pizza kopen, maar je kunt het geld ook opsparen. Je wacht dan simpelweg tot het geld meer waard wordt en je winst kunt maken.


Hoe werkt het?

Er zijn verschillende soorten cryptocurrency. Bitcoin is de bekendste munt en is de grootste op de markt, maar er zijn ook nog veel andere cryptomunten. Allemaal wel leuk en aardig deze digitale munten, maar hoe werkt het nou precies? Betalen met cryptomunten gaat via een database op het internet. Je kunt naar iedereen overal op de wereld geld overmaken. Je hoeft geen dagen te wachten totdat het geld op de rekening staat, een transactie is namelijk in een paar seconden gedaan.


Durf jij het aan?

Het klinkt allemaal heel makkelijk: je koopt een cryptomunt en je kunt makkelijk en snel online betalen. Maar er kleven ook een aantal risico’s aan. De cryptocurrency koers kan namelijk erg snel en onverwacht veranderen. Je kunt dus in een keer een hoop geld verdienen, maar je kunt dit geld ook zomaar weer kwijtraken.


Ook zijn de cryptomunten erg gevoelig voor hackers. De online wallets kunnen namelijk gehackt worden en dan ben jij al je geld kwijt. En hier kun je vervolgens niet erg veel aan doen. Deze wallets worden namelijk niet in de gaten gehouden en de hackers zijn vaak moeilijk te traceren. Durf jij het aan om te investeren in cryptocurrency?


Geplaatst in:

Zelf reageren

U kunt niet meer reageren op deze artikel.


© Copyright 2006-2015, Matchpoint offerte-aanvragen.net