Geplaatst op 3.1.2019 door

Is je woning al klaar voor de jaren die komen gaan? Naarmate je ouder wordt, zal het steeds lastiger worden om zelfstandig naar boven te komen of om over de badrand te stappen voor een warm bad. Daarbij komt het regelmatig voor, dat senioren van de trap vallen als zij ouder worden! Iets wat grote risico’s met zich meebrengt. Reden genoeg om je woning tijdig van kleine veranderingen te voorzien voor een fysiek gemak op oudere leeftijd. In dit artikel geven we je een aantal handige tips, die hierbij van pas kunnen komen.


Tip 1: laat een traplift in huis plaatsen

Een van de mogelijkheden om straks makkelijk omhoog te komen, is het gebruik van een traplift in huis. Trapliften zijn tegenwoordig helemaal naar de vorm van je trap vorm te geven, zodat je geen enkele tred meer zelf hoeft te lopen! Bekijk de trapliften van een aanbieder bij jou in de buurt eens, om te zien welke mogelijkheden er voor jouw woning geboden worden. Je kunt hierbij altijd eerst een offerte aanvragen, alvorens je daadwerkelijk een traplift laat plaatsen.


Tip 2: vervang het bad in je woning

Om het uitglijden in bad te voorkomen, kan het slim zijn om het bad te vervangen voor een moderne oplossing. Er zijn tegenwoordig badkuipen verkrijgbaar, met een uitneembare schuif in de badrand. Zo kun je voortaan in je bad lopen, zonder over een hoge badrand te moeten stappen. Je zou ook kunnen overwegen om het bad helemaal weg te halen, om de doucheruimte te vergroten.


Tip 3: zorg voor voldoende ruimte tussen meubels

Wanneer je straks een wandelstok of rollator wilt kunnen gebruiken, is het voldoende ruimte tussen de meubels in huis essentieel. Zorg daarom dat meubels voldoende bij elkaar vandaan staan.


Geplaatst in:

Zelf reageren

U kunt niet meer reageren op deze artikel.


© Copyright 2006-2015, Matchpoint offerte-aanvragen.net