Geplaatst op 3.1.2019 door

Bij de aankoop van nieuwe meubelen, het inschakelen van een elektricien, of het afsluiten van een lening kun je er niet aan ontkomen: het aanvragen van een offerte. Bij het aanvragen van offertes zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Hoe betrouwbaar is een bepaalde organisatie? Wat is de zekerheid die je hebt, dat een organisatie met een passende oplossing komt als de offerte geaccepteerd wordt? Hoe verhoudt de prijs zich ten opzichte van de prijzen bij andere organisaties? Enzovoorts. In dit artikel zetten we verschillende zaken voor je op een rijtje, om rekening mee te houden bij het aanvragen van offertes.


Vergelijk offertes van verschillende partijen met elkaar

Een offerte is in vrijwel alle gevallen vrijblijvend. Dit betekent dat je de mogelijkheid behoudt, om de offerte af te slaan als deze te duur wordt. Het feit dat een offerte vrijblijvend is, maakt het mogelijk om bij verschillende partijen offertes aan te vragen. Zo vind je al snel de partij, die de voordeligste optie aanbiedt! Overigens wil dat niet zeggen, dat die partij ook de meest geschikte optie voor je is. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat goedkoop op termijn ook duurkoop kan blijken te zijn.


Let goed op de voorwaarden bij offertes

Niet alleen de prijs speelt een rol bij het vergelijken van offertes. Let ook goed op de voorwaarden die aan bepaalde producten gesteld worden. Dit geldt in het bijzonder voor financiële producten. Is een lening van de bank oversluiten bijvoorbeeld nog mogelijk als je een bepaald voorstel accepteert? Of kan dit alleen na het betalen van een boete? Enzovoorts. Een lening bij de bank oversluiten is interessant om op een later moment van een lagere rente te kunnen profiteren. Niet iedere bank biedt echter een optie om leningen boetevrij over te sluiten.
Geplaatst in:

Zelf reageren

U kunt niet meer reageren op deze artikel.


© Copyright 2006-2015, Matchpoint offerte-aanvragen.net