Installatie zonnepanelen


Installatie zonnepanelen

Een zonnepaneel installatie kunt u als u handig bent ook vaak zelf doen. Maar de meeste zonnepanelen installaties worden toch wel door een goede installateur gedaan want zij weten hoe ze de installatie zonnepanelen veilig en betrouwbar kunnen plaatsen.

Het is natuurlijk belangrijk dat de zonnepaneel installatie goed gebeurt. Bij zonnepanelen installaties plaatsen zijn een aantal zaken belangrijk, namelijk:

Het soort dak dat u heeft bepaalt welke montage materialen u nodig heeft. En zonnepanelen wegen tussen de 15 en 20 kilo per stuk, vaak is er een draagconstructie nodig om de zonnepanelen te dragen. Op een plat dak wordt meestal gewerkt met een raamwerk of om de zonnepanelen installaties te dragen en om ze in de ideale hellingshoek te plaatsen. Dit raamwerk moet verzwaard worden met ballast zodat de zonnepanelen niet van het dak kunnen waaien. Dit extra gewicht moet ook gedragen kunnen worden.

Een zonnepaneel installatie kan niet zonder een elektrische installatie en dit vraagt ook om de nodige ervaring en kennis en er is een extra groep nodig in de meterkast. Alle aansluitingen moeten ook bereikbaar zijn voor onderhoud en reparaties

Voor installatie zonnepanelen kunt u dus het beste terecht bij een erkende installateur, maar het is dan zeker verstandig dat u eerst gaat vergelijken op prijzen en zeker op kwaliteit en garanties.

Gaat u de installatie zonnepanelen zelf uitvoeren en de zonnepaneel installatie ergens aanschaffen dan moet u er op letten dat er veel prijsverschil is in de zonnepanelen installaties en u echt eerst moet vergelijken tussen de verschillende aanbieders.

 

Klik hier om leveranciers van zonnepanelen installaties te vergelijken


© Copyright 2006-2015, Matchpoint offerte-aanvragen.net