Webdisign Utrecht

Webdesign in Utrecht? Vergelijk hier meerdere offertes in 1 keer en bespaar!


Zoekt u een goede webdesigner in omgeving Utrecht? maar u wilt niet te veel betalen, klik dan in de link hieronder en start met besparen!


Klik hier om direct offertes te vergelijken van meerdere webdesigners in Utrecht.


Vergelijk in 1 keer meerdere webdesigners in de regio Utrecht.


Bij Matchpoint offerte-aanvragen kunt u meerdere offertes tegelijk aanvragen en vergelijken op prijs en kwaliteit, zo hoeft u niet te veel te betalen. U kunt niet alleen webdesign vergelijken maar ook andere diensten en installateurs, kijk op onze homepage voor meer diensten en installateurs.

Wat is webdesign:

Webdesign is het uiterlijk van uw website. Op internet is eigenlijk alles mogelijk, voorbeelden zijn bijvoorbeeld bewegende elementen, interactie mogelijkheden, audio en video. Vanwege de vele technische aspecten is een designer niet alleen vormgever, maar zeer zeker ook een programmeur.


Opmaak: Voor de opmaak van webpagina’s kan de webdesigner in een HTML-editor de HTML-codes opgeven. Daarnaast kan hij gebruik maken van een stylesheet. Daarin kunnen niet alleen de lettertypes, kleuren en achtergrondafbeeldingen veranderd worden, maar de positionering van en spatiëring tussen elementen op de site kunnen er ook in worden veranderd en vastgelegd. Door meerdere webpagina’s aan eenzelfde stylesheet te koppelen, kan bovendien voor de hele site een uniforme opmaak worden verzekerd . Deze kan in een stylesheet in een enkele bewerking gewijzigd worden. Zonder stylesheets zou de webdesigner elk opmaak element afzonderlijk in elke pagina moeten opgeven.

 
Structuur:
 
Voor de navigatie op een website is de structuur van belang. Een reclamebrochure bevat vaak losse stukken tekst met plaatjes ertussen, maar websites zijn meestal veel complexer. Wikipedia geeft hiervan een goed voorbeeld. Het heeft niet alleen een logo, een titel en tekst met illustraties, maar ook tabbladen, keuzemenu’s, een login functie en bv een zoekfunctie. Een webdesigner kan vaak ook speciaal maatwerk voor u maken met bv betaal mogelijkheden,speciale formulieren, etc zoals bv op onze website: www.offerte-aanvragen.net
Doorgaans is het de bedoeling dat de bezoeker van een website informatie snel en gemakkelijk kan vinden en zich goed kan manoeuvreren door de website. Daarom zal de webbuilder de structuur logisch in elkaar zetten. Een manier om oriëntatie in een hiërarchische website te bieden is broodkruimelnavigatie, waarbij het door de gebruiker gekozen pad in de boomstructuur van de website op elke pagina kan aangegeven.

Dynamische en interactieve pagina’s:
Naast statische opmaakelementen zijn er ook dynamische elementen die kunnen worden toegevoegd zoals Mouse over, video’s en dergelijke, maar ook afzonderlijke onderdelen, bijvoorbeeld een landkaart waarvan elk onderdeel afzonderlijk aan klik baar is. Voor het toevoegen van dynamische en interactieve elementen bestaan allerlei technieken: Javascript, Dynamic HTML, Flash. Deze sites leveren soms problemen op voor mensen met tekst browsers als Lynx en voor bijvoorbeeld blinden die surfen met een spraak browser, omdat er geen alternatieve inhoud wordt aangeboden.

Weergave:
 
 
Websites zien er ook niet op iedere computer en in iedere browser hetzelfde uit. HTML wordt door elke browser afzonderlijk geïnterpreteerd en weergegeven. Een webdesigner dient voor reguliere websites rekening te houden met al deze pluriforme weergaves. De resolutie is de grootte van het scherm, dit word gemeten in pixels. De resolutie kan per gebruiker variëren. Een grotere resolutie biedt vooral meer ruimte in de breedte, de lengte is over het algemeen minder van belang omdat dit wordt opgevangen door scrollen. Een bepaald ontwerp dat niet uitgaat van vaste beeldschermafmetingen noemt men wel liquid design, de inhoud vloeit hier als het ware in de beschikbare ruimte. De kleurendiepte geeft aan hoeveel kleuren het scherm kan weergeven. Tegenwoordig zijn hoge kleurendiepten normaal. De kleurweergave kan per scherm verschillen. Op sommige computers is hiervoor een programma geïnstalleerd dat gammacorrectie uitvoert, waardoor kleuren worden aangepast. De soort webbrowser is ook erg van belang. Browsers hebben ieder een eigen interpretatie van de code van een webpagina. Door het W3C zijn standaarden ontwikkeld over hoe de code moet worden geïnterpreteerd. De browsers houden zich daar niet altijd volledig aan, vooral internet Explorer is vaak nog een probleem.

© Copyright 2006-2015, Matchpoint offerte-aanvragen.net