zonneboiler leverancier


Zonneboiler kopen

Een zonneboiler werkt zelfs al bij een voorjaarszonnetje, en u kunt al snel uw gasverbruik voor warmt water halveren omdat u al met voorverwarmd water naar uw cv ketel gaat, de kans is groot dat uw cv ketel niet eens aanslaat. Vandaar dat er steeds meer mensen op zoek gaan naar een zonneboiler leverancier.

Voordat u op zoek gaat naar een zonneboiler leverancier moet u eerst onderzoeken of uw dak wel geschikt is voor het plaatsen van een zonneboiler. Gaat u een zonneboiler kopen dan moet u er op letten dat de beste hoek 35 graden is en dat de collector naar het zuiden is gericht. De collector is meestal 2,5 m2 groot. Heeft u al een zonneboiler leverancier en wilt u een zonneboiler kopen? Dan is het toch verstandig meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken.

Gaat u een zonneboiler kopen dat moet u rekenen op ongeveer € 2000,- aan kosten zonder installatie, maar u kunt met gemak 45% besparen op uw gas tijdens uw warm tapwater gebruik.

Werking van de zonneboiler

De zonneboiler bestaat uit een collector die tevens ook de belangrijkste is en een voorraadvat. Door de collector lopen buizen waar het water doorheen gepompt wordt. Het water wordt door de collector verwarmd door de zon en vervolgens naar het voorraadvat geleid. In dit vat zit een warmtewisselaar die het warme water afgeeft aan de boiler. De temperatuur in de zonneboiler kan met gemak oplopen tot 70 graden. De gebruikelijke afmetingen van deze boilers zijn 80 to 250 liter. Gaat u een zonneboiler kopen dan moet u die dus afstemmen op uw warmtevraag.

Het is verstandig een zonneboiler leverancier te vergelijken met andere leveranciers want er zit best wel prijs verschil tussen de ene zonneboiler leverancier en de andere.

Zonneboiler kopen? Vergelijk hier eerst meerdere zonneboiler leveranciers.


© Copyright 2006-2011, Matchpoint offerte-aanvragen.net

© Copyright 2006-2015, Matchpoint offerte-aanvragen.net