Zonnepanelen plaatsen


Zonnepanelen plaatsen? Vergelijk hier meerdere offertes in 1 keer en bespaar!


Zoekt u een goede leverancier voor uw Zonnepanelen? maar u wilt kwaliteit voor een normale prijs?, klik dan in de link hieronder en start met besparen!


Klik hier om direct offertes te vergelijken van meerdere Zonnepaneel leveranciers tegelijk in.


Vergelijk in 1 keer meerdere bedrijven voor het plaatsen van uw Zonnepanelen.


Bij Matchpoint offerte-aanvragen kunt u meerdere offertes tegelijk aanvragen en vergelijken op prijs en kwaliteit en hoeft u niet te veel te betalen. U kunt niet alleen Zonnepaneel leveranciers vergelijken maar ook andere diensten en installateurs door geheel Nederland, kijk op onze homepage voor meer diensten en installateurs.

Zonnepanelen nuttig in Nederland?

Absoluut! U denkt misschien dat het niet genoeg oplevert in Nederland maar niets is minder waar, de zon aan de Franse rivièra levert maar anderhalf keer meer energie op dan de zon in Nederland. En dat terwijl het in Frankrijk veel vaker zonnig is. Dit komt omdat zonnepanelen ook werken als het bewolkt is, zij het met een stuk lagere opbrengst. Wolken houden maar een deel van het licht tegen, de rest wordt verspreid. Als alles naar behoren is afgesteld, kan een 600Wp zonnepaneel in Nederland per jaar zo'n 450 kWh aan elektriciteit opwekken. Dat staat gelijk aan een besparing van ongeveer 100 euro. De opbrengst is echter wel afhankelijk van een groot aantal factoren, zoals plaatsing, hellingshoek en oppervlak. Qua plaats kunt u uw zonnepanelen het beste op een zuid hellend dak plaatsen. Voorwaarde voor een optimale opbrengst is dan wel, dat de hellingshoek van het dak tussen de twintig en zestig graden is. Ondanks dat de perfecte hellingshoek in Nederland 35 graden is, kennen de uitersten van dit hellingbereik een opbrengst van slechts 5% lager. Heeft u een plat dak, dan kan een zonnepaneel op een kantelbaar armatuur gemonteerd worden. Dit is de moeite waard uit het oogpunt van zowel opbrengst als onderhoud van de panelen. Voldoende helling heeft ook het voordeel dat de panelen bij regen goed schoongespoeld kunnen worden. Daarnaast kan het helpen om de panelen sneeuwvrij te houden in de winter.


 

Werking zonnepanelen

Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium. Dat silicium bestaat uit twee lagen. Onder invloed van licht gaat er tussen de twee lagen een elektrische stroom lopen.

Een andere vorm van PV zijn de elementen gemaakt met de dunne laag technologie. Hierbij wordt gebruikgemaakt van amorf silicium. Deze elementen hebben een lager rendement, maar zijn ook beduidend goedkoper. Het rendement van gangbare zonnecellen ligt tussen ca. 5 en 15%, waarbij de cellen met betere rendementen wel meestal onevenredig veel duurder zijn.

.

Koppeling aan het elektriciteitsnet

Tegenwoordig worden zonnepanelen bijna altijd aan het elektriciteitsnet gekoppeld, andere slaan overtollige energie op in een accu. Voor de tweede mogelijkheid wordt vooral gekozen op plekken waar het elektriciteitsnet ontbreekt of een aansluiting te duur is. De accu's moeten natuurlijk wel voldoende capaciteit hebben om een paar donkere dagen te overbruggen. Systemen die aan het elektriciteitsnet zijn gekoppeld sluizen de energie die niet wordt gebruikt door naar het energiebedrijf. In dat geval loopt de elektriciteitsmeter terug zolang in huis minder elektriciteit wordt gebruikt dan het zonnepaneel levert.


Direct Zonnepaneel leveranciers vergelijken? klik hier.


© Copyright 2006-2015, Matchpoint offerte-aanvragen.net