zonnepanelen kopen


Zonnepanelen nuttig in Nederland?

U wilt zonnepanelen kopen voor uw woning? Dat kan voor bijna elke woning, of u nu een tussenwoning, hoekwoning, 2-onder-1 kap, of vrijstaand huis heeft. Voor het plaatsen van zonnepanelen is vrijwel nooit een vergunning nodig.

Wilt u een Zonnepaneel kopen voor uw huis? Zonnepanelen kunnen bijna op elk dak worden geplaatst, op een plat dak maar ook op een schuin dak met dakpannen. Ook op rieten daken zijn zonnepanelen mogelijk.

Gaat u zonnepanelen kopen dan moet u ook rekening houden dat deze naar de zon gericht moeten worden, maar wat is nu de beste richting? Naar het zuiden gericht is de beste plaats van zuidoost tot zuidwest, bij een andere dakrichting is de opbrengst iets minder, maar noord is bijna niet zinvol. Gaat u zonnepanelen kopen dan is de beste hellingshoek 36 graden. Maar op een plat dak kunt u het helemaal ideaal maken want dan kunt u de perfecte hoek kiezen door gebruik te maken van speciale frames.

Zonnepaneel kopen? Hoeveel m2 heb ik nodig? Een zonnepaneel heeft een oppervlakte van ongeveer 1,5 m2, voor een plat dak moet u rekenen op 2,5 m2 omdat anders de panelen elkaar overschaduwen. U moet ook wat ruimte tussen de panelen houden zodat de warmte beter afgevoerd kan worden want hoge temperaturen zorgen voor een lagere opbrengst.

Dus wilt u een zonnepaneel kopen dan zijn er dus zaken waar u op moet letten maar de prijs, garantie en service telt natuurlijk ook mee, daarom is het goed verschillende zonnepaneel leveranciers te vergelijken.

 

Wilt u een zonnepaneel kopen? Vergelijk hier meerdere offertes en bespaar!


© Copyright 2006-2011, Matchpoint offerte-aanvragen.net

© Copyright 2006-2015, Matchpoint offerte-aanvragen.net